Natuurgeneeswijzen

Natuurgeneeswijzen laten je energie stromen

Je hebt al van alles geprobeerd om van die vervelende klacht af te komen, maar niets helpt. Maar als de oorzaak van een klacht maar niet gevonden kan worden, is er wellicht ergens in je lichaam sprake van een energieverstoring. Een energetisch therapeut of Reikimaster kan die energie weer in goede banen leiden door het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Maar er zijn ook nog veel andere natuurgeneeswijzen waarmee je de balans tussen lichaam en geest kunt herstellen.
 

Wat doet een Reikimaster?

Belemmeringen in de energiestroom in je lichaam kunnen allerlei klachten veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld een pijnlijke nek of schouder of een orgaan dat opeens minder goed gaat functioneren. Een Reikimaster is erin gespecialiseerd om door middel van handoplegging die energie opnieuw te laten stromen en daarmee de disbalans in je lichaam te herstellen. Reiki betekent letterlijk ‘levensenergie’. Het staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie die in onszelf zit en in alles om ons heen, zoals planten en dieren. Mensen die een Reikibehandeling ondergaan, ervaren na afloop doorgaans een diepe ontspanning.
 

Wat is het verschil tussen een Reikimaster en een energetisch therapeut?

Net als een Reikimaster werkt een energetisch therapeut door middel van handoplegging met kosmische energie. Het belangrijkste verschil is dat een energetisch therapeut naast Reiki meestal ook nog thuis is in een aantal aanverwante energetische therapievormen, waaronder aura- en chakra-healing, magnetiseren, klankschaaltherapie en bachbloesemtherapie. Al deze therapieën hebben gemeen dat het zachte en liefdevolle vormen van heling zijn. Stuk voor stuk bewezen behandelmethoden om je energieën weer in goede banen te leiden nadat deze zich bij je hebben opgehoopt en daardoor een blokkade veroorzaken.
 

Welke andere natuurgeneeswijzen zijn er nog zoal?

Veel eeuwenoude natuurgeneeswijzen vinden hun oorsprong in het Verre Oosten. De tijd dat deze geneeswijzen als zweverig werden beschouwd, ligt al verder achter ons. Vandaag de dag wordt steeds meer erkend dat therapievormen zoals Chinese geneeskunde, Yoga en Ayurveda juist een zeer nuttige aanvulling vormen op onze moderne Westerse geneeswijzen. Ook andere alternatieve geneeswijzen zoals mindfulness en aromatherapie zijn erop gericht om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Vaak zit er overigens een overlap in het werk dat al deze disciplines aanbieden. Maar iedere therapeut heeft altijd een eigen aanpak die bij hem of haar past. Als je door je intuïtie naar een bepaalde therapeut bent geleid, zal je precies datgene ontvangen wat je nodig hebt. Vertrouw daar vooral op!
 

Hoe kan ik een energetisch therapeut of Reikimaster worden?

Met behulp van een energetisch therapeut of Reikimaster kun je de balans in jezelf herstellen. Maar wat is er nou mooier om ook ánderen weer beter in hun vel te laten voelen? Een opleiding energetisch therapeut of een opleiding Reikimaster, zoals je die bijvoorbeeld bij Laudius kunt volgen, is daarvoor de ideale manier. Bij Laudius kun je je vrijblijvend inschrijven voor deze opleidingen met een proefperiode van 14 dagen. Zo kun je zelf ervaren of de opleiding bij je past en loop je geen enkel risico.