fitnesstrainer

Fitnesstrainer A: leermeester voor een gezond en vitaal leven

Je wilt graag die overtollige kilo’s kwijt, er iets gespierder uitzien of een betere conditie opbouwen. Of je gewoonweg wat fitter voelen. Wat voor doel je ook voor ogen hebt, een professionele fitnesstrainer helpt je om gezonder en vitaler te worden en je sportieve doelen te bereiken.

Wat doet een fitnesstrainer?

Een fitnesstrainer of fitnessinstructeur is een professional die met de juiste kennis van het lichaam, trainingsmethodes en voeding mensen helpt aan een gezondere leefstijl. Door middel van een effectief trainingsprogramma haalt hij of zij het beste in mensen naar boven. Een fitnesstrainer geeft veelal les aan individuen of groepen op sportscholen en fitnesscentra. De fitness trainer verzorgt daarbij ook lessen voor verschillende doelgroepen, zoals volwassenen, jeugd, ouderen en zwangere vrouwen. En moet daardoor ook in staat zijn om zich te verplaatsen in de specifieke behoeften en sportieve doelen van deze doelgroepen.

Hoe word je fitnesstrainer?

Je kunt fitnesstrainer worden door het succesvol afronden van de praktijkgerichte opleiding fitnesstrainer a, zoals je die bijvoorbeeld kunt volgen bij Laudius. Tijdens deze opleiding word je begeleid door fitnessprofessionals met jarenlange praktijkervaring. Zij brengen je de kneepjes van dit boeiende vak bij en zorgen ervoor dat jij straks helemaal klaar bent om als gecertificeerd fitnesstrainer les te geven aan individuen en groepen. Na het afleggen van het bijbehorende NL Actief examen ben je in het bezit van het Europees erkende diploma Fitnesstrainer A; hiermee toon je aan dat je mensen op een verantwoorde en effectieve manier kunt helpen om hun fitnessdoelen te bereiken. Vervolgens kun je je ook nog inschrijven bij het Nederlands register voor Fitnessprofessionals (FITNED.nl). Dit zorgt voor (h)erkenning bij klanten en fitnesscentra. 

Waar kun je werken als fitnesstrainer?

Van functionele anatomie tot biochemica, inspanningsfysiologie en voeding en sport: in de fitness trainer a opleiding leer je alles wat er nodig is om de fitheid van mensen te verbeteren. Heb je de opleiding fitness instructeur met succes afgerond? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag te gaan bij een sportschool, fitnesscentrum of andere instantie die zich bezighoudt met sport, voeding of beweging. Maar je kunt er ook voor kiezen om  zelfstandig fitness trainer te worden en zo je eigen praktijk op te bouwen. 

Wat is het verschil tussen een fitnesstrainer en personal trainer?

De beroepen van fitnesstrainer en personal trainer liggen weliswaar in elkaars verlengde, maar toch zijn er ook belangrijke verschillen. Terwijl een fitnesstrainer ook groepslessen geeft, gaat het bij een personal trainer – zoals de naam al zegt – om één-op-één-begeleiding. Daarnaast is een personal trainer, nog meer dan een fitnesstrainer, thuis in het samenstellen van gepersonaliseerde trainings- en voedingsschema’s. 
 

Is sport en bewegen jouw passie? Maak er je beroep van!

Ben je een liefhebber van sport en bewegen en wil je jouw passie voor gezonder leven graag overdragen aan anderen? En mensen beter in hun vel laten voelen? Dan is fitnesstrainer worden echt iets voor jou! Een veelzijdig beroep met veel verantwoordelijkheid en uitdaging. En met de verdiensten zit het ook wel goed: het gemiddeld bruto maandsalaris van een fitnessinstructeur in Nederland ligt rond € 2.600. Het uurtarief van een zelfstandig fitnesstrainer is tussen de € 40,00 en € 70,00. Wil je ook de opleiding Fitnesstrainer A volgen om mensen te helpen om fitter te worden? Bij Laudius kun je de opleiding fitnesstrainer nu GRATIS volgen met het STAP-budget. Meer weten? Kijk dan snel op de opleiding fitnesstrainer of de aanverwante cursus personal trainer.