Therapie opleidingen

Werk aan je innerlijke kracht en volg een therapie opleiding

Veel mensen worstelen met belemmerende gedachten en emoties. Anderen gaan gebukt onder een psychische stoornis, waardoor zij worden afgeremd om voluit te leven. De innerlijke kracht, om problemen te overwinnen en zelfstandig richting te geven aan het eigen leven, is (tijdelijk) verzwakt. Op weg naar herstel leren mensen oude gedragspatronen te doorbreken, doelgericht om te gaan met emotionele problemen of ingrijpende traumatische gebeurtenissen te verwerken. Dat gaat niet vanzelf. Ze hebben hulp nodig van specialisten die inzicht helpen verschaffen in oorzaken en methodieken aanreiken om remmende gedachten om te zetten in versterkende overtuigingen.

Therapeutische vorming

Ben je als coach, therapeut of hulpverlener actief bezig met de verdere ontwikkeling van je kennis en bekwaamheden? Laudius biedt een breed spectrum aan opleidingen die zorgen voor een stevige basiskennis en versterking van de therapeutische vaardigheden. Dat stelt jou in staat je te specialiseren in jouw specifieke interessegebied en richting te geven aan je therapeutische vorming.

Wil je meer weten over welke psychische stoornissen en behandelmethoden bestaan en wat er allemaal bij deze methoden komt kijken? Dan neemt de veelzijdige opleiding Basiskennis psychotherapie je mee in de wereld van psychische stoornissen en therapieën, en leer je hoe deze therapievormen hun werk doen.Met de opleiding Creatieve therapie leer je hoe je emoties herkent in creatieve uitingen als tekeningen en schilderijen en hoe je mensen door middel van creativiteit begeleidt bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. De opleiding EMDR biedt daarbij een interessante verdiepingsslag: een specifieke behandelmethode die er voor zorgt dat de herinnering aan zo’n schokkende ervaring haar kracht en emotionele lading verliest. Ook via de thuisstudie hypnotherapie kun je je kennis en vaardigheden over de werking van het brein verder ontwikkelen.

Zoek je verbreding van je kennis op het vlak van gedragstherapie? Dan leer je mensen op een andere manier naar hun gedachten kijken, zodat ze meer levensgeluk kunnen ervaren. Cognitieve gedragstherapie oftewel CGT is gericht op het doorbreken van oude gedragspatronen en het aanleren van nieuwe. De ACT opleiding is meer algemeen gericht op vergroten van het welbevinden van mensen, ongeacht welke problemen ze hebben.

Voor welke verdiepingsslag in het therapeutische werkveld je ook kiest, met de Therapie opleidingen van Laudius ben je altijd verzekerd van een geaccrediteerde vakopleiding. Daarmee ben je straks in staat anderen zelf te laten bepalen hoe ze een betekenisvolle invulling kunnen geven aan het eigen leven… En dát maakt het verschil!