Professional organizer

Professional organizer creëert orde en rust in je leven

In het dagelijks leven komt er veel op ons af. Soms raken we daardoor het overzicht kwijt. Dit levert onnodige onrust, stress en tijdverlies op. Een opgeruimde woon- of werkplek is een belangrijke stap in de goede richting om weer rust in je hoofd te krijgen. Een professional organizer helpt je om je leven weer op orde te brengen.

Wat doet een professional organizer?

Een professional organizer – ook wel opruimcoach genoemd – begeleidt en adviseert personen die meer structuur, overzicht en orde in hun leven willen creëren. Dit kan zowel in de thuis- of werksituatie zijn. Door bijvoorbeeld te helpen om iemands thuis op te ruimen of overzichtelijker in te richten komt een cliënt al meteen beter in zijn of haar vel. In de werksfeer kunnen onder meer onoverzichtelijke archieven of inefficiënte werkgewoontes leiden tot stress en werknemers uit hun balans brengen. Ook hierbij bekijkt de professional organizer hoe er meer structuur kan worden aangebracht en begeleidt de werknemers bij de uitvoering ervan.

 

Waarom is het inzetten van een professional organizer belangrijk?

Sommige mensen hebben gewoonweg moeite om hun huis of dagelijks leven op orde te brengen of te houden. Maar soms is een ingrijpende gebeurtenis – denk aan een overlijden, werkloosheid, ziekte, de geboorte van een kind, een verhuizing of een scheiding – er de oorzaak van dat iemand de grip op zijn of haar leven verliest, met alle onrust, wanorde en chaos van dien. Wat de oorzaak ook is, een professional organizer kan deze mensen helpen om weer rust, ruimte en overzicht aan te brengen in hun leven. Zodat zij zich met meer plezier en ontspanning kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten waardoor hun levenskwaliteit verbetert.

 

Hoe word je professional organizer?

De professional organizer opleiding, zoals bijvoorbeeld Laudius die biedt, is erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professionial Organizers (NBPO). Zo weet je zeker dat de opleiding van hoge kwaliteit is en goed aansluit bij de praktijk. Als opruimcoach kun je aan de slag in zowel de particuliere sector, het bedrijfsleven als de zorgsector.  Bij dat laatste moet je bijvoorbeeld denken aan hulpverleningsinstanties met cliënten die grote moeite hebben om hun dagelijks leven te structureren en organiseren. Vaak is hier sprake van een achterliggend probleem, zoals hersenletsel, autisme, depressie of een andere psychische aandoening. Ben je al werkzaam als coach? Dan is een specialisatie in professional organizing een ideale manier om je te onderscheiden van andere coaches.

 

Professional organizer: beroep van de toekomst

Steeds meer particulieren, maar ook organisaties hebben behoefte aan experts die hen helpen om orde te scheppen in de hedendaagse complexiteit. Niet voor niets is professional organizer één van de snelst groeiende beroepstakken en door de Nationale Beroepengids zelfs uitgeroepen tot een beroep van de toekomst. De verdiensten zijn er ook naar. Hoewel de tarieven nogal uiteen kunnen lopen, verdient een professional organizer op de particuliere markt gemiddeld ongeveer € 55 per uur en op de zakelijke markt zelfs € 95. Wil je ontdekken of het boeiende vak van professional organizer ook iets voor jou is? Bij Laudius kun je de opleiding Professional Organizer nu GRATIS volgen met het STAP-budget. 

Lees ook het verhaal van  Annette Silver die na haar opleiding Professional Organizer een eigen bedrijf begon.