Professional organizer Anette

Het Verhaal van Annette Silver!

Ik heb voor de opleiding Personal Organizer van Laudius gekozen omdat deze is erkend door de beroepsvereniging (NBPO). Daarbij is het ook heel handig dat je deze in eigen tijd en tempo kunt volgen. Vanwege mijn ziekte was dit de ideale manier om zo mezelf toch te blijven ontwikkelen. Het bood afleiding tussen de behandelingen door en geeft een positief zicht op de toekomst.

De studie ervaring van Annette

Het is een compacte opleiding die bestaat uit 6 modules. De modules sluiten allemaal heel goed op elkaar aan en het wordt ook opgebouwd met de juiste snelheid en diepgang. De modules gaan o.a. over het doorgronden van het probleem van de cliënt, de tools waarmee je een cliënt kan helpen en de technieken die je kunt toepassen. Het fijne vond ik ook dat zowel de opleiding als het examen bestaat uit praktijk. Het examen bestaat uit een verslag maken van een proefklant. De reflectieverslagen zijn er vooral gericht om je te laten nadenken over jouw rol als Professional Organizer. Daarnaast was het voor mij ook van toegevoegde waarde dat er een aparte module voor ondernemers was. Zo weet je zeker of het vak echt iet voor je is in een vrij korte tijd. De combinatie van alle aspecten zorgt ervoor dat ik de studie van Laudius zeker een meerwaarde vind. 

De docent van Laudius

De docent heeft mij naast de opbouwende feedback die ik terugkreeg bij het huiswerk, ook tips gegeven voor in de praktijk. Zelfs gaf zij mij advies voor mijn gecompliceerde casus, waar ik net na mijn examenperiode aan werkte. Daarbij vroeg zij ook nog verder in haar eigen netwerk. Je wordt dus serieus goed begeleid.

Praktijkvoorbeelden

Bij mijn examenopdracht heb ik drie heel verschillende cliënten mogen begeleiden. Een oudere dame heeft besloten om toch dankbaar afscheid te nemen van haar schoolspullen, terwijl zij dat voor mijn bezoek nooit had verwacht dat ze dit kon.

Een jonge vrouw heeft mijn hulp ingeschakeld terwijl haar man hier eigenlijk geen voorstander van was, want hij wilde liever niet dat iemand de rommel in huis zag. Bij deze familie ben ik drie keer geweest in twee maanden tijd. Een maand later kreeg ik een berichtje dat haar man nu ook steeds meer aan het opruimen is en dat het huis steeds leefbaarder wordt.

De derde cliënt was een weduwe die het moeilijk vond om de werkkamer van haar eigen man om te bouwen. Deze ruimte hebben we samen omgetoverd naar een kamertje waar het toekomtige kleinkind kan komen logeren. Natuurlijk met respect voor de spulletjes van de opa. 

Na de opleiding Professional Organizer

Inmiddels heb ik al op een informatiemarkt gestaan en heb ik contacten o.a. bij een zorgaanbiedersplatform opgedaan die al een idee hebben waar zij mijn dienstverlening kunnen inzetten. Ook ga ik als ik weer helemaal beter ben mijn diensten  onder de aandacht brengen op social media. Daarnaast ga ik binnen afzienbare tijd beginnen met het geven van workshops. Verder heb ik zelf al een website gemaakt www.creannette.nl.

Samen met een aantal andere studenten heb ik inmiddels een besloten Facebookgroep “Laudius PO” opgericht waarbij we al aan intervisie doen en elkaar tips geven. Bijvoorbeeld op het gebied van Personal Organizing en het hebben van een eigen praktijk. Iedereen van deze studie is hier nu al van harte welkom om ervaringen te delen!

Annette Silvester

www.creannette.nl