Slaapcoach

Met een slaapcoach kom je fit en uitgerust voor de dag

In de huidige overprikkelde maatschappij kampen steeds meer mensen met slaapproblemen. Volgens onderzoek van de Hersenstichting en het Trimbos Instituut is zelfs 60 procent van de Nederlanders ontevreden over hun eigen slaapkwaliteit. En dat terwijl een goede nachtrust van essentieel belang is voor een gezond leven. Een slaapcoach helpt je om fit en uitgerust de dag te beginnen.

 

Wat is een slaapcoach?

Heb je moeite met in slaap vallen? Of ben je vaak midden in de nacht ineens klaarwakker? Of ben je veel te vroeg wakker? Met als gevolg dat je de hele dag moe bent, je moeilijk kunt concentreren en weinig energie hebt? Een slaapcoach is erin gespecialiseerd je te begeleiden naar een normaal en evenwichtig slaappatroon, zodat je weer boordevol energie en ontspannen aan de nieuwe dag kunt beginnen.

 

Waarom is het inzetten van een slaapcoach belangrijk?

Slaapproblemen kunnen je leven flink in de war schoppen. Het levert ’s nachts veel frustratie op en de volgende dag ben je prikkelbaar en minder alert. Op de lange termijn kan slapeloosheid zelf tot gezondheidsproblemen leiden, zoals hoge bloeddruk, hartproblemen, overgewicht en suikerziekte. Kortom, reden genoeg om een oplossing van je slaapproblemen niet langer uit te stellen en een slaapcoach in te schakelen.

 

Wat doet een slaapcoach?

Om slaapproblemen adequaat aan te pakken, brengt een slaapcoach allereerst de oorzaken van het slecht slapen in kaart. Welke slaappatronen liggen ten grondslag aan een slaapstoornis? Wat is de typologie van een slechte slaper en welke denkfouten maken ze? Hoe breng je de belangrijkste zintuigen tot rust? Wat voor voeding en welke vormen van lichaamsbeweging ondersteunen een goede nachtrust? Met het antwoord op deze en andere vragen stelt een slaapcoach vervolgens een traject samen om te komen tot een gezonde en kwalitatieve nachtrust.

 

Een slaapcoach voor elke doelgroep

Voor de oorzaak van slaapproblemen zijn allerlei factoren aan te wijzen, waaronder stress, slaapapneu en het restless legs syndroom. De aanpak door een slaapcoach is hoe dan ook altijd maatwerk. Er bestaan gespecialiseerde slaapcoaches voor diverse doelgroepen, zoals voor zwangere vrouwen, ouderen, kinderen en baby’s. Ben je bijvoorbeeld elke avond uren bezig om je kindje in slaap te wiegen, waardoor je nachten kort en ontzettend vermoeiend zijn? En gun jij jezelf en je baby niets liever dan een fijne nachtrust? Een baby slaapcoach biedt de oplossing! Zodat jij je kindje voortaan met plezier naar bed kan brengen en je baby je niet meer nodig heeft om zelf in slaap te vallen.

 

Slaapcoach opleiding

Zie jij het als een uitdaging om iemands levenskwaliteit een impuls te geven? Dan is slaapcoach worden echts iets voor jou! Ben je bijvoorbeeld al werkzaam als leefstijlcoach of vitaliteitscoach? Dan is een opleiding slaapcoach, zoals je die bijvoorbeeld kunt volgen bij Laudius, een waardevolle uitbreiding van je specialisme. Is het je droom om je als zelfstandige te vestigen en mensen te helpen? Ook dan zit je met de opleiding slaapcoach of slaapcoach baby opleiding helemaal goed! De verdiensten mogen er ook wezen, want het uurtarief van een slaapcoach bedraagt gemiddeld minimaal 75 euro. Kies je voor een thuisstudie bij Laudius, dan kun je bovendien gebruik maken van het STAP-budget. Dit houdt in dat je de opleiding Slaapcoach kosteloos kunt volgen. Meer weten? Neem dan een kijkje op de pagina van de opleiding slaapcoach.