Natuuropleidingen

Lekker de deur uit: zes verrassende activiteiten in de natuur

Het cliché is gelukkig waar: na regen komt zonneschijn! Dus wat doen wij Nederlanders? We halen de wandelschoenen weer van zolder en smeren de fietsketting – want wandelen en fietsen zijn onze lievelingsactiviteiten in de buitenlucht. Het ontspant, het is gezond én gezellig.

De natuur biedt echter nog veel meer leuke ontspanningsmogelijkheden. We delen daarom zes verrassende buitenactiviteiten die geschikt zijn voor iedereen – van avonturiers tot fijnproevers en van sportievelingen tot creatievelingen.
 

1. Spot vogels in het bos of op de hei

Nederland is een geweldig vogelspotland, want er leven hier maar liefst 25 miljoen vogels. Dus wapen jezelf met een vogelboekje en een verrekijker en struin door bekende natuurgebieden als de Oostvaardersplassen of simpelweg het dichtstbijzijnde bos: er gaat een wereld voor je open.
 

2. Maak van je tuin of balkon een paradijsje

Door een middagje in de tuin of op het balkon te werken, sla je twee vliegen in één klap: je bent heerlijk in de frisse lucht en je maakt van jouw buitenplek een kleine oase. Plant bijvoorbeeld geurige bloemen, kerstomaatjes of paprika – daar profiteer je in de herfst ook nog van. Wil je het serieus aanpakken? Neem dan eens een kijkje bij onze cursus Hovenier, Tuinieren of Herborist – waarin je alles leert over bloemen, planten en het aanleggen van je tuin.


3. Smul van een uitgebreide picknick

Trommel je vrienden bijeen, vul een grote picknickmand met veel lekkere dingen en een tube zonnebrandcrème en zoek een gezellig plekje op. Meer heb je niet nodig om een geweldige middag onder de zon te beleven. Door de picknick met een mooie boswandeling of fietstocht te combineren, maak je er een compleet dagje uit van.


4. Fotografeer de schoonheid van de natuur

De natuur heeft ontzettend veel moois te bieden, dus pak je fotocamera en leg schilderachtige landschappen of juist bijzondere plantendetails vast op de gevoelige plaat. Je zal merken dat je met andere ogen naar de natuur kijkt en haar nog meer waardeert. Kan je wel een paar fototips gebruiken? In onze cursus Fotografie leer je hoe jij indrukwekkende natuurfoto’s maakt.


5. Zoek het water op

Ben jij een echte waterrat? Ga dan pootjebaden in zee of waag een duik in een recreatieve plas. Vergeet niet een boek mee te nemen om daarna heerlijk te ontspannen. Ben je in een sportieve bui? Een dagje surfen, kajakken of zeilen is een leuke manier om te stoeien met de natuurelementen. Na een actief dagje op het water voel jij je weer herboren.


6. Doe een natuurcursus

Denk jij nu: doe mij maar meer natuur? Dan is een natuurcursus een aanrader. Afhankelijk van je interesse duik je bijvoorbeeld in de wereld van Natuur- en bosbeheer. Je ontdekt hoe (water)landschappen ontstaan, hoe je de natuur beschermt en herstelt en dieren inventariseert. Of verdiep je in de cursus Wandelcoach of Natuurcoach – waarin jij samenwerkt met de natuur om anderen en jezelf mentaal en lichamelijk in beweging te brengen. Zo til jij je (vrije) tijd in de buitenlucht naar een nog hoger niveau. 

We hopen dat bovenstaande activiteiten in de natuur jou inspireren om te genieten van de buitenlucht en het gekwetter van de vogels. Wil jij je liefde voor de natuur combineren met persoonlijke groei? Laudius Thuisstudies adviseert je graag over een passende natuurcursus.