Shardée Leandra

Student in de spotlights: Shardée Leandra

De volgende student waar Laudius de spotlight op richt is Shardée Leandra. Wie start met een thuisstudie via Laudius, bewijst dat ze willen investeren in zichzelf en de toekomst. Shardée is zo’n gedreven studente. Ze volgde de thuisstudie Life coach en is momenteel bezig met NLP.

“Ik ben werkzaam bij een leuk groeiend bedrijf als leidinggevende. Hoewel ik veel plezier ervaar in mijn werk voelde ik dat ik niet mijn volledig potentieel benut. Ik barst van de positieve energie en hier wilde ik meer mee doen. Na me te hebben verdiept in de mogelijkheden, bleek de cursus life coach goed bij mij te passen om zo mijn positieve vibes te verspreiden en mensen in hun kracht te zetten. Tijdens het volgen van de cursus merkte ik dat ik het echt leuk vond om weer te studeren en dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Vooral als life coach. NLP heb ik altijd al willen doen, vandaar dat ik heb besloten om deze cursus ook te volgen. De studie is goed te combineren naast mijn drukke baan als leidinggevende en mijn activiteiten als life coach.”

Hoewel corona op tal van gebieden roet in het dagelijkse eten gooide, gaf het haar juist de ruimte om zich te ontwikkelen als life coach.

“Inderdaad! Dankzij de tweede lockdown heb ik me volledig kunnen focussen op mijn life coach cursus. Nu ben ik weer aan het werk en volg ik de cursus NLP. Ik merk wel dat het studeren wat trager gaat, omdat ik natuurlijk weer werk. Persoonlijk zou ik me liever volledig focussen op de studie. Mocht er een derde lockdown komen dan weet ik wel wat ik ga doen met mijn tijd.”

Wat zijn de plannen met de studies Life coach en NLP op zak?

“Ja dat is een leuke vraag! Ik wil hier natuurlijk nog wel wat mee gaan doen, maar ik weet nog niet hoe ik het vorm ga geven naast mijn baan. Eerst maar eens de cursus NLP afronden. De lesstof van deze cursus, maar ook van life coach vind ik erg leuk. Ik ging er makkelijk doorheen. De modules zijn ook fijn geschreven. Het goede contact met mijn docent draagt hier ook aan bij. De feedback is duidelijk en het huiswerk wordt supersnel nagekeken. Dat geeft mij weer extra motivatie om door te gaan. Zo heb ik de studie Life coach in 5 maanden afgerond. Gemiddeld deed ik ongeveer twee weken per module. In het begin ging het sneller, maar naarmate ik vorderde in de cursus duurde het iets langer. Dit had ook te maken met de huiswerkopdrachten die natuurlijk uitgebreider werden en waar ik meer tijd voor nodig had om alles goed af te ronden. In de ochtend heb ik de beste concentratie. Nadat een morning workout dook ik meteen in de boeken.”

Waarom koos je voor Laudius?

“Ik zag de studie in 2018 op Groupon en het bleef sindsdien altijd in mijn hoofd hangen. De pandemie heeft toch wat voordelen met zich meegebracht en mij doen besluiten deze cursus aan te schaffen en af te ronden in 2020/2021. Ik kan het ook iedereen aanraden om hier de thuisstudie Life coach te starten. Het is een goede cursus voor je persoonlijke ontwikkeling. Bij het eerste hoofdstuk dacht ik: ‘oh wat leuk’. Maar we hebben allemaal belemmerende overtuigingen en die van mezelf kwam ik dan ook zeker tegen in module 2. Tijdens deze cursus krijg je de juiste tools uitgereikt om deze om te buigen.”

Heb je nog een boodschap voor (toekomstige) cursisten?

Toen ik begon met de cursus dacht ik: ‘ooh wat een leuke stof, super interessant’. Tot ik mezelf tegen kwam als cliënt. Op dat moment begon ik met mijn eigen coachings journey: I am my own life coach for life.  And I now have the tools to create.”

Zelf het heft in eigen handen nemen?

Neem eens een kijkje tussen de talloze cursusen die we aanbieden. Van coachingsopleidingen tot management en taalcursussen. Voor ieder wat wils.