Student in de spotlights: Kenny Bon

Als Laudius zijn we erg blij met tevreden studenten, daar doen we het immers voor. Deze week zetten we een van deze studenten in het zonnetje. Kenny Bon is een jonge enthousiaste student die zijn baan als marketeer combineert met een studie tot leefstijlcoach. Een heftige ziekenhuisopname en de diagnose van Colitis Ulcerosa zorgde ervoor dat hij zich meer wilde verdiepen in gezonde gewoontes op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Ik heb Media & Entertainment Management gestudeerd en ben daarna gaan werken als Digital Marketing Consultant. Tijdens, en nog kort na mijn studie, heb ik altijd in de horeca gewerkt. Op een gegeven moment werd ik zo ziek dat ik een maand in het ziekenhuis heb gelegen. Ik bleek Colitis Ulcerosa te hebben en dit heeft een flinke impact gehad. Hierdoor ben ik me verder gaan verdiepen in manieren hoe ik mijn eigen gezondheid kon verbeteren. Hoewel mijn weerstand door de ziekte is verminderd, ben ik er altijd van overtuigd gebleven dat er heel veel is wat mijn lichaam nog wél kan. Daarnaast wil ik er natuurlijk voor zorgen dat ik niet nog een keer in het ziekenhuis beland.

Kenny wil niet alleen zijn eigen gezondheid verbeteren; hij heeft grotere ambities

Voor ik ziek werd was ik niet in deze mate bewust bezig met leefstijl-gerelateerde zaken. Nu ik meer op mijn gezondheid let merk ik dat dit zijn vruchten afwerpt. Ik plan steeds meer zaken en heb hierdoor minder last van stress. De stress speelt nu ook een stuk minder op mijn darmen.

Het ondersteunen en begeleiden van mensen in hun leefstijl-uitdagingen lijkt me leuk en waardevol werk. Ik spar veel met vrienden die ook hiermee bezig zijn en we maken plannen om samen een online platform op te zetten. Hiervan uit willen we onder andere laagdrempelige tips en tricks delen omtrent leefstijl en zo mensen op een praktische manier motiveren. Op den duur denk ik eraan om eventueel een transitie te maken van marketingconsultant naar lifestyle coach. Ik ben natuurlijk eerst nog bezig met de cursus en wil ook graag mijn accreditatie halen, maar dit is een mooi streven voor in de toekomst. Daarna komt het platform en het daadwerkelijk coachen van mensen.

Ook met zijn docent Clemens Vollebergh heeft Kenny goed contact

Ik vind zelf dat je als leerling initiatief moet nemen wanneer je vragen hebt of extra informatie wilt. Ik vraag Clemens vaak om zijn mening en daar heb ik heel veel aan. Hij deelt zelf ook veel met zijn LinkedIn-netwerk en kan daar zijn mening goed beargumenteren. Hier leer ik ook veel van.

Hoewel hij open staat om zijn omgeving te helpen wil Kenny niet constant de coach uithangen

Mensen om mij heen hebben wel vaker vragen over onder andere beweging en komen dan naar me toe. Ik ben een open persoon en deel graag mijn verhaal, maar wil binnen mijn sociale kring niet constant de coach uithangen. Naar mijn familie, vriendin en vrienden toe wil ik simpelweg een zoon, partner en vriend blijven. Wel wil ik in de toekomst dus graag beginnen met het ondersteunen en begeleiden van mensen. Want naast een gedegen opleiding maken de daadwerkelijke coaching uren mij tot de beste coach die ik kan zijn en wil worden.