STAP-budget wachtrij tips

Heb je een interessante opleiding op het oog en komt deze in aanmerking voor het STAP-budget? In deze blog helpen we je graag op weg met vijf handige tips om het aanvraagproces zo soepel mogelijk te laten verlopen en snel door de wachtrij heen te komen. Aangezien de subsidie in voorgaande rondes snel op was, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn en je goed voor te bereiden op de aanvraag.

Tip 1: Regel op tijd jouw vooraanmelding

Om gebruik te maken van het STAP-budget, moet je eerst beschikken over een vooraanmelding met een persoonlijk studentnummer. Het is dus belangrijk om op tijd een opleiding uit te zoeken en je hiervoor aan te melden. Als je op de dag zelf nog een opleiding moet uitzoeken, is de kans groot dat er te veel mensen voor je in de wachtrij zitten. Maak dus op tijd een keuze uit de STAP-budget erkende opleidingen en meld je aan. 

Als je je eenmaal hebt aangemeld voor een opleiding met het STAP-budget, ontvang je van ons een vooraanmeldbewijs in de vorm van een PDF. Dit betekent nog niet dat je daadwerkelijk aan de opleiding kunt deelnemen, omdat je nog apart bij het UWV moet aanmelden om in aanmerking te komen voor het STAP-budget.
 

Tip 2: Zet de datum in je agenda

Zet de datum en het tijdstip van de eerstvolgende aanvraagronde in je agenda zodat je deze niet vergeet. Een handige tip is om op de dag van de aanvraagronde jezelf een herinnering te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld een notificatie instellen op je telefoon of laptop, of een herinnering in je e-mailagenda plaatsen. Het is ook verstandig om vooraf te controleren wat de exacte tijd van de aanvraagronde is, omdat deze soms kan variëren.
 

Tip 3: Bereid je goed voor

Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je het STAP-budget gaat aanvragen en de benodigdheden bij de hand bent. Je hebt de volgende gegevens nodig voor de aanvraag via het STAP-portaal:

• Je DigiD-inloggegevens. Zorg dat je je gebruiksnaam en wachtwoord of de app van Digid bij de hand hebt, anders kun je niet inloggen.

• Je STAP-aanmeldbewijs met daarop je cursusgegevens en je studentnummer (zie ook tip 1).
 

Tip 4: Wees op tijd

Zorg dat je vóór 10:00 uur inlogt op het STAP-portaal van het UWV en op ‘aanvragen STAP-budget’ klikt. Je wordt dan om 10:00 uur willekeurig in de wachtrij geplaatst. Als je pas na 10:00 uur inlogt word je automatisch achteraan de wachtrij geplaatst en is de kans groot dat je het STAP-budget misloopt.
 

Tip 5: Ververs de pagina niet

Zodra je om 10:00 uur eenmaal bent toegevoegd aan de STAP-budget wachtrij, is het belangrijk dat je geduldig bent en dat je de pagina niet ververst of afsluit. Anders ben je jouw plek in de wachtrij kwijt en moet je opnieuw beginnen. Het beste is daarom ook om alleen het scherm van de wachtrij open te hebben en voor de rest niets open te hebben staan. Dan is de kans dat er een probleem komt het kleinst. Als er een probleem komt, heb je de kans dat alles opnieuw wordt gestart en ben je je plek in de wachtrij kwijt.
 

Wij wensen je alvast veel succes met het aanvragen van het STAP-budget en we hopen natuurlijk dat jij het budget krijgt toegekend