Student in de spotlights: Marvin Grouw

Bij Laudius vinden we het belangrijk om onze studenten te waarderen. Daarom zetten we regelmatig een van onze studenten in de spotlights. Deze week is dat Marvin Grouw, hij heeft de studie Voedingsdeskundige bij Laudius gevolgd.

Marvin had in zijn jeugd last van overgewicht, maar hij wist dit uiteindelijk op een gezonde manier om te buigen. Zijn persoonlijke ervaring inspireerde hem om een studie Voedingsdeskundige te gaan volgen. Na het behalen van zijn diploma is hij voor zichzelf begonnen als voedingsadviseur en heeft hij een online fitnessplatform opgericht.
 

Van een ongezonde leefstijl tot voedingsdeskundige

In mijn jeugd worstelde ik met ernstig overgewicht. Tot op een gegeven moment de knop in mijzelf omging en ik drastisch ben afgevallen, maar helaas gebeurde dit op een ongezonde manier door bijna niet te eten en dagelijks te hardlopen. Hoewel ik snel gewicht verloor, was dit verre van gezond. Toch wekte deze ervaring mijn interesse in het helpen van anderen om juist wel op een gezonde manier af te vallen of meer spiermassa op te bouwen.

Ik besloot toen Sportmanagement te studeren aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en ik koos vervolgens voor de opleiding Voedingsdeskundige bij Laudius om mijn expertise op het gebied van voedingsbegeleiding en coaching verder te ontwikkelen.
 

De thuisstudie Voedingsdeskundige

De inhoud en opbouw van de studie Voedingsdeskundige vond ik erg goed. Je wordt stap voor stap meegenomen in de wereld van (gezonde) voeding. Je leert alles over voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Daarnaast worden diverse dieetvormen uitgebreid behandeld, en krijg je praktische tips om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun eetgewoontes. Door het maken van de huiswerkopgaven en deze te laten controleren door je persoonlijke docent, krijg je extra uitleg en vergaar je nog meer kennis.
 

Combineren van studie, werk en sport

Ik koos voor een thuisstudie omdat ik naast mijn werk wilde studeren zonder fulltime terug te keren naar de schoolbanken. Deze studievorm gaf mij de flexibiliteit om de studie te combineren met mijn werk- en sportverplichtingen. Ik combineerde de opleiding met mijn baan als fitnessinstructeur in een sportschool. Als het een week drukker was, studeerde ik wat minder, en pakte het de week erna weer op. Bovendien kon ik de geleerde kennis direct toepassen in mijn werk.

Het meest uitdagende aan een thuisstudie is dat je de motivatie altijd uit jezelf moet halen, ook als je druk bent met andere dingen. Je hebt veel vrijheid om je eigen leermomenten in te plannen, maar als je geen zelfdiscipline hebt kan het lastig zijn. Gelukkig vond ik de studie erg interessant en had ik er, meestal, geen moeite mee om ’s avonds nog even te studeren.
 

Aan de slag als Voedingsadviseur

Direct na het behalen van mijn diploma ben ik voor mijzelf begonnen als Voedingsadviseur en heb ik een online fitnessplatform opgericht; Voeding-en-fitness.nl. Als Voedingsadviseur begeleid ik sporters die gezond willen afvallen, maar ook sporters die sterker willen worden of specifieke sportprestaties willen verbeteren. Op Voeding-en-fitness.nl bied ik online coaching aan voor mensen door het gehele land. Daarnaast schrijf ik hier kennisartikelen over allerlei thema’s rondom (sport)voeding, krachttraining en supplementen.
 

Tips voor het overwegen van een thuisstudie

Wanneer je twijfelt over het volgen van een thuisstudie, doe je er in mijn ogen goed aan om de inhoud van de studie goed door te nemen op de website. Bovendien kun je een studie bij Laudius 14 dagen gratis uitproberen. Bedenk voor jezelf wel goed of een thuisstudie in je leefsituatie past. Je dient namelijk zelf aan de slag te gaan thuis en je studie niet te laten versloffen.