Kaylee Gehlen

Student in de spotlights: Kaylee Gehlen

Regelmatig zet Laudius een student in de spotlights. Want: de vele studenten, hun resultaten en hoge tevredenheid, bewijzen dat Laudius dé betrouwbare partner is in het verbreden en vergroten van je kennis in de meest uiteenlopende gebieden. Deze week zetten we de spotlights op Kaylee Gehlen die de opleiding Management in de gezondheidszorg volgt.

“Ik ben werkzaam op de huisartsenpost in een ziekenhuis. Heel erg leuk en gevarieerd werk. Nadat we geconfronteerd werden met Covid afgelopen jaar, merkte ik dat ik graag hogerop wilde komen. Nadat ik me eerst goed heb georiënteerd in welke richting mijn ambities liggen, besloot ik om de thuisstudie Management in de gezondheidszorg te gaan volgen. Het is de perfecte studie voor mij op het juiste moment.”

Ze ging voortvarend aan de slag en de cursus bevalt haar erg goed.

“Vanwege de beperkingen door Covid was het volgen van de cursus ideaal. Verder was er toch niet zo veel te doen. Omdat het erg druk was op het werk en ik zelf ook ziek ben geweest, moest ik de cursus even aan de kant leggen. Dat is een van de voordelen van het volgen van een thuisstudie. Het was natuurlijk wel even balen, maar inmiddels heb ik het weer opgepakt en ben ik zelfs bijna klaar. Door het volgen van de cursus ben ik ook persoonlijk erg gegroeid.”

Kaylee noemt als voordelen van de thuisstudie de goede begeleiding van de docent en het studeren in de eigen tijd.

“Ik ervaar de begeleiding van de docent als heel fijn. Als ik een vraag niet snap en dit via de mail voorleg, krijg ik snel een uitgebreid en duidelijk antwoord terug. Doordat ze de stof snel nakijkt, motiveert ze me extra. Hoewel ik in een lager tempo ben gestart, was ik er al snel elke dag mee bezig. In het begin had ik wel moeite met het begrijpen van de literatuurlijst. Mijn docente was er steeds voor me en hielp me waar nodig. Het fijne van een thuisstudie is ook dat je kunt studeren in je eigen tijd en op je eigen tempo. Ik werk in de avonduren en studeer dus overdag. Ik was in het begin nogal streberig, maar dat heb ik een beetje losgelaten. Het is zo fijn om je eigen tijd in te delen. Een vriendin van mij volgt een klassikale studie in Utrecht, maar is daar veel meer tijd mee kwijt.”

Haar werkgever is erg positief over de kennis die ze opdoet met de thuisstudie en inzet op haar werk.

“Ik moet toegeven dat ik het eerste deel een beetje saaie stof vond, maar als je gaandeweg doorkrijgt hoe het in de praktijk werkt en je de leerstof aan praktijksituaties gaat linken, wordt het steeds leuker en boeiender. Het is in het begin even een kwestie van doorzetten. Uiteindelijk ervaar je wat je ervoor terugkrijgt. Het meedenken over oplossingen maakt het voor mij extra interessant, omdat ik het aan mijn werk kan koppelen. Ik hou van leren en wil mij graag blijven ontwikkelen. Als er geen corona zou zijn, had ik de mogelijkheid vanuit mijn werkgever om een opleiding te gaan volgen. Ze waren dan ook erg positief over het feit dat ik zelf de touwtjes in handen heb genomen, in plaats van af te wachten. Ze zijn ook enthousiast als ik kennis uit de opleiding gebruik voor mijn werk. Ik heb de ambitie om door te groeien naar teamleider. Nu ik de opleiding bijna heb afgerond, hoop ik dat er een vacature vrijkomt. Het diploma staat heel goed op mijn CV en hopelijk biedt het een kans om daarmee te kunnen doorgroeien.”

Wil jij ook graag doorgroeien in de gezondheidszorg?

Bekijk snel de opleiding management in de gezondheidszorg.