orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding: de natuurlijke weg naar gezondheid

Om optimaal te kunnen functioneren, is het essentieel dat alle cellen in ons lichaam de juiste voedingsstoffen krijgen. Dat is ook de basisgedachte achter orthomoleculaire voeding, waarbij het erom gaat zoveel mogelijk natuurlijke, onbewerkte producten en kruiden te gebruiken. Met kennis van deze vorm van natuurgeneeskunde kun je mensen begeleiden naar een gezonder voedingspatroon en een evenwichtige energiehuishouding.Voordelen van natuurlijke voeding

Door bewust te kiezen voor biologische voeding, seizoensproducten en ander kwaliteitsvoedsel leg je de gezonde basis voor een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans. Een dergelijk uitgebalanceerd oftewel orthomoleculair voedingspatroon is van uiterst belang omdat het diverse biochemische processen in het lichaam op een positieve manier beïnvloedt. Hieronder vallen onder andere hormonale processen, de gezondheid van de darmflora, bloedsuikerniveaus en de regulatie van neurotransmitters in de hersenen. Daardoor gaat van een gezonde maaltijd met verantwoorde ingrediënten ook zo’n sterk preventieve en geneeskrachtige werking uit. Met andere woorden: dankzij natuurlijke, orthomoleculaire voeding blijf je langer fit en gezond!

 

Orthomoleculaire suppletie brengt cellen in topconditie

Met een gezond voedingspatroon ben je al een heel eind op weg, maar om je cellen in topconditie te brengen, heeft je lichaam nog iets extra’s nodig. Hierbij moet je denken aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere supplementen. Deze extra voedingsstoffen hebben de gunstige eigenschap dat ze de lichaamseigen geneeskracht stimuleren. Dit betekent dat door het gebruik van bepaalde supplementen, je enkele lichamelijke klachten kunt verlichten, zoals problemen met het maagdarmstelsel, gewrichtsklachten, evenals hormonale problemen bij vrouwen. Bij een opleiding Orthomoleculaire Suppletie, zoals je die bijvoorbeeld kunt volgen bij Laudius, verwerf je kennis over de verschillende soorten voedingssupplementen en leer je over hun samenstelling, werking en juiste dosering.

 

Hoe kan ik orthomoleculair voedingsdeskundige worden?

Kennis over hoe je door de juiste dagelijkse voeding je lichaam in een perfect evenwicht kan brengen, is vooral interessant voor professionals die vaak voedingsgerelateerde vragen moeten beantwoorden, zoals voedingsdeskundigen, sportinstructeurs en medewerkers in apotheken en drogisterijen. Hoewel je je na een basisopleiding Orthomoleculaire Voeding, zoals ook Laudius die aanbiedt, natuurlijk geen volleerd arts mag noemen, kun je cliënten met milde gezondheidsklachten wel gerichte voedingsadviezen geven. Veel van wat je leert, kun je direct in de praktijk toepassen. Gewoon tijdens het boodschappen doen en  het bereiden van gezonde gerechten. En je leert ook al snel hoe je met eenvoudige aanpassingen in het voedingspatroon (vage) lichamelijke klachten kunt verhelpen.

 

Bekwaam jezelf in orthomoleculaire geneeskunde en volg een opleiding!

Gun je jezelf en anderen niets liever dan gezond en fit te worden én te blijven? Bij Laudius zijn er talloze mogelijkheden om je te verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer. Je hebt bijvoorbeeld de optie om deopleiding Orthomoleculaire Voeding te volgen, of te kiezen voor de opleiding Orthomoleculaire Suppletie. Daarnaast kun je ook overwegen om voor de opleiding Orthomoleculaire Therapeut te kiezen, waarin je zowel over orthomoleculaire voeding als suppletie leert. Bij Laudius kun je je vrijblijvend inschrijven voor deze opleidingen, met een proefperiode van 14 dagen. Zo kun je zelf ervaren of één van deze opleidingen bij je past en loop je geen enkel risico.