eigen bedrijf

Je eigen bedrijf starten? Bereid je goed voor!

Elk jaar starten in Nederland ongeveer 35.000 mensen een eigen bedrijf. Omdat ze graag eigen baas zijn, een gat in de markt zien of omdat ze van hun hobby hun beroep willen maken. Er is bijna niets zo spannend als het starten van je eigen zaak, maar er komt wel heel wat bij kijken om goed beslagen ten ijs te komen. Een gedegen basiskennis over ondernemerschap is daarbij de eerste belangrijke stap op weg naar toekomstig zakelijk succes.
 

Een stevige basis om voor jezelf te beginnen

Voor jezelf beginnen, zelf je eigen beslissingen nemen, de vrijheid om te doen en te laten wat je wilt: wie droomt daar niet van? Om het niet bij een droom te laten, is het volgen van een opleiding Basiskennis Ondernemerschap, zoals je die bijvoorbeeld kunt volgen bij Laudius, een verstandige zet. Ten eerste doordat je met zo’n opleiding uitstekend wordt voorbereid op het diploma Basiskennis Ondernemerschap van de Associatie voor Examinering. Ten tweede toon je met dit brevet bij je toekomstige klanten aan over de juiste ondernemerskennis te beschikken, in welke branche dan ook. Ongeacht of je nu een eigen bedrijf wilt starten in de detailhandel, zakelijke dienstverlening, vervoersector, productie of bouwsector: de kennis uit zo’n opleiding helpt je altijd goed op weg!
 

Ondernemingsplan: een goede voorbereiding is het halve werk

Vóórdat je van start kunt gaan, is het zaak eerst een gedegen en goed onderbouwd ondernemingsplan voor je bedrijf op te stellen. Dit plan geeft je onder meer inzicht in je ondernemingsvaardigheden, bedrijfsdoelen, concurrentiepositie en de haalbaarheid van je idee. Om een vliegende start als ondernemer te maken, is het tevens belangrijk je te verdiepen in marketing, bedrijfsadministratie en personeel en organisatie. Bij marketing leer je hoe je klanten naar jouw zaak krijgt, bij bedrijfsadministratie hoe je overzicht houdt over alle inkomsten en uitgaven en bij personeel en organisatie hoe je medewerkers werft en invulling geeft aan jouw rol als werkgever.


Nog op zoek naar een idee voor je eigen bedrijf?

Droom je van het starten van een eigen bedrijf, maar heb je nog geen idee in welke branche? Wellicht dat de diverse startersopleidingen zoals Laudius die aanbiedt je de nodige inspiratie bieden. Om er enkele te noemen: Start je eigen bloemenzaak; Start je eigen beautysalon; Start je eigen bouwbedrijf; Start je eigen cateringbedrijf; Start je eigen kapsalon; Start je eigen kledingzaak; Start je eigen schoonmaakbedrijf; Start je eigen reclamebureau. Ook in deze opleidingen leer je alles wat je nodig hebt om een succesvolleonderneming op te starten.
 

Eigen bedrijf starten? Schrijf je in bij de KVK

Wil je een eigen onderneming oprichten? Dan is het sowieso verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Deze inschrijving kost eenmalig € 75,00. Je hoeft je overigens niet apart in te schrijven bij de Belastingdienst, want dat gebeurt automatisch.
 

Sta jij straks ook aan het roer van je eigen bedrijf?

Wil je precies weten wat je straks kunt verwachten als je aan het roer staat van je eigen bedrijf? En wil je dat van meet af aan alles op rolletjes loopt met je bedrijfsvoering? Volg dan de opleiding Basiskennis Ondernemerschap. Bij Laudius, kun je je vrijblijvend inschrijven voor deze opleiding met een proefperiode van 14 dagen. Zo kun je zelf ervaren of de opleiding bij je past en loop je geen enkel risico.