Thuisstudies van Laudius

Thuis studeren

Een thuisstudie is een bijzonder prettige en effectieve manier om te werken aan je carrière of persoonlijke ontwikkeling. Ook kun je met een thuisstudie een uitstekende basis leggen voor een nieuwe creatieve hobby waar je nog jaren plezier aan zult beleven.
 

Werkwijze

Studeren via afstandsonderwijs houdt in dat je thuis studeert en eventuele huiswerkopdrachten inlevert via de computer of per post. Het lesmateriaal bestaat uit digitaal cursusmateriaal dat je kunt terugvinden in de digitale leeromgeving. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van boeken en/of losbladig lesmateriaal, cd’s en/of digitale geluidsbestanden, een voorleesfunctie en een E-bibliotheek. Naast lesstof vind je hier ook inhoudelijke informatie over je studie, zoals studiehandleidingen, huiswerk- en zelfstudieopdrachten en een overzicht van behaalde cijfers. In het forum kun je vragen stellen aan je persoonlijke docent en medestudenten en kun je met elkaar discussiëren.
 

Waarom starten met een thuisstudie?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je erover nadenkt om weer een studie op te pakken. Je merkt bijvoorbeeld dat de opleiding die je ooit hebt afgerond inhoudelijk niet (meer) voldoet aan de eisen op de werkvloer. Je wilt een carrièreswitch maken, je ambieert een leidinggevende functie of je hebt nooit een diploma kunnen behalen en je wilt dit alsnog doen.

Ook kun je met een thuisstudie een basis leggen voor een nieuwe creatieve hobby of kun je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Droom je van een eigen zaak? Maak dan werk van die droom en schrijf je in voor een cursus die je perfect voorbereidt op het starten én runnen van je eigen bedrijf.
 

De pluspunten van een thuisstudie

Een van de voordelen van een thuisstudie is dat je studeert waar en wanneer je wil: thuis, onderweg, in de avonduren, op een vrije dag of in het weekend. Alles is mogelijk. Je bent geen reistijd kwijt en houdt ook tijd over voor hobby’s, sport, familie en vrienden. Je hebt bij een thuisstudie niet te maken met concurrentie, zoals dat vroeger op school wel eens het geval kon zijn. Jij krijgt alle aandacht van jouw persoonlijke docent. Een thuisstudie van Laudius wordt aangeboden zonder stage, waardoor deze uitstekend te combineren is met een baan.

Extra kennis en vaardigheden komen niet alleen praktisch van pas, maar worden door werkgevers ook vaak extra gehonoreerd door middel van een hoger salaris, betere secundaire arbeidsvoorwaarden of een promotie. Als je een thuisstudie met goed gevolg afsluit, geef je bovendien aan dat je over doorzettingsvermogen beschikt, iets wat iedere werkgever graag ziet!