Wat is afstandsonderwijs?

Afstandsonderwijs is een vorm van onderwijs waarbij de studenten niet fysiek aanwezig hoeven te zijn om onderwijs te krijgen. Eigenlijk zegt de naam het al: onderwijs op afstand. Afstandsonderwijs wordt ook wel thuisstudie of afstandsleren genoemd. Dit betekent niet dat je les krijgt via live video zoals Skype. Dit valt namelijk onder de naam ‘webinar’. Je hoeft dus niet op een bepaald tijdstip klaar te zitten voor je computer om een les te volgen van een docent. Nee, je kunt je eigen tijd indelen!
 

Lekker thuis

Je kunt alles vanuit huis doen. Studeren, huiswerk maken en inleveren of contact opnemen met jouw persoonlijke docent. Ook heb je vaak de optie om het examen thuis af te leggen. Je hoeft dus niet te reizen en bespaart tijd en eventuele reiskosten. Je schrijft je online in voor de cursus die jou aanspreekt en ontvangt deze in digitale en/of gedrukte vorm. Vanaf dat moment kun je meteen aan de slag.
 

Beschikbare docent

Je kunt er bij Laudius voor kiezen om de cursus enkel digitaal te volgen zonder extra’s, maar je kunt erook voor kiezen om hulp van een docent te krijgen tijdens je cursus. Deze docent beantwoordt eventuele vragen en kijkt je huiswerk na. De docent is niet enkel op specifieke tijdstippen beschikbaar. Je kunt contact opnemen met je docent wanneer jij dat wil en ontvangt daarna zo snel mogelijk een antwoord. Het huiswerk kun je insturen via een digitale leeromgeving.
 

Eigen tempo

Je kunt op je eigen tempo studeren wanneer je voor afstandsonderwijs kiest. Wil jij graag maandag tot en met vrijdag vier uur per dag studeren? Prima! Heb je niet zoveel tijd en wil je alleen op vrijdagavond studeren? Ook geen probleem. Bij Laudius heb je drie jaar de tijd om jouw studie af te ronden. Je hoeft ook niet op een vooraf bepaald moment examen te doen, maar je kunt zelf kiezen wanneer jij klaar bent voor het examen. Ook kun je het examen vaak thuis afleggen. Je hoeft de deur niet uit en kunt in je eigen vertrouwde omgeving examen doen. Geen druk dus!
 

Veel vrijheid

Een groot voordeel is dat je kunt leren waar je maar wil. Je kunt natuurlijk thuis leren aan de eettafel, op de bank, in bed of op je thuiskantoor, maar je kunt ook eens op een andere locatie studeren. Wanneer je thuis telkens maar wordt afgeleid, kun je bijvoorbeeld gaan studeren in de bibliotheek. Is het mooi weer? Dan ga je toch lekker in de tuin zitten? Je hebt alle vrijheid! Bij Laudius kun je bij een groot deel van de cursussen bovendien gebruikmaken van de unieke voorleesfunctie. Hiermee kun je zelfs leren terwijl je aan het wandelen bent of wanneer je simpelweg geen zin hebt om lange stukken tekst te lezen.


Is afstandsonderwijs echt iets voor jou? Kijk eens bij ons cursusaanbod en misschien zit er wel een interessante cursus voor jou tussen!