De cursus NEMAS Advanced Management

Management cursussen Nemas

Heb jij de ambitie om vanuit je huidige baan door te groeien naar manager? Of ben je al manager, en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan zijn er een heleboel opleidingsmogelijkheden. Management vindt namelijk op allerlei plekken binnen een organisatie plaats. Naast algemene management opleidingen bestaan er gerichte, specialistische opleidingen zoals sales management of projectmanagement. Voor al deze soorten managers zijn er korte en langere opleidingen, opleidingen voor beginners, gevorderden en gespecialiseerde opleidingen.
 

Nemas® diploma’s bij Laudius

Bij Laudius kun je vier verschillende managementopleidingen afsluiten met een Nemas diploma en bieden je kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor jouw managementrol. De Nederlandse Associatie voor Examinering is een van de grootste, onafhankelijke exameninstituten in Nederland. De Associatie is expert in Nederland op het gebied van examenontwikkeling, -beoordeling en –afname. Dat komt tot uitdrukking in hun Associatiediploma’s. Deze zijn waardevol en waardevast.

Als manager draag je een brede verantwoordelijkheid en daar hoort een uitgebreide set aan vaardigheden bij. Wij bieden opleidingen voor specifieke niveaus in de organisatie en voor verschillende toepassingsgebieden. Bovendien staat in al onze opleidingen een directe vertaling naar jouw werkpraktijk centraal. Zo kun je als (toekomstig) manager direct met de geleerde theorie aan de slag. Ben jij er klaar voor? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende opleidingen.


Nemas® opleidingen bij Laudius

Nemas® Basiskennis Management
Werkprocessen structureren, doelen formuleren, medewerkers aansturen. Overal waar mensen samenwerken is management nodig. De cursus Nemas® Basiskennis Management laat je stap voor stap kennismaken met essentiële managementbegrippen, theorieën en toepassingen. Met het diploma Nemas® Basiskennis Management van de Associatie kun je voortaan altijd aantonen dat je over juiste kennis en vaardigheden op managementniveau beschikt.

Het examen is voor iedereen toegankelijk en haalbaar. De opleiding is geschikt voor (administratief) medewerkers die een leidinggevende functie ambiëren. Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 4. Heb je het diploma Nemas® Basiskennis Management op zak? Dan kun je de studie voor Nemas® Middle Management oppakken.
 

Nemas® Middle Management
De middle manager speelt een centrale rol binnen elk groot bedrijf. Het middle management zorgt namens de bedrijfstop voor sturing binnen de organisatie. De managementvragen die hierbij spelen, gelden ook voor de zelfstandige ondernemer. Met het diploma Nemas® Middle Management kun je praktische managementkwesties oplossen. Het diploma is opgebouwd uit twee certificaten. Met het certificaat Algemene Managementkennis beschik je over organisatorische kennis en weet je hoe je deze in de praktijk brengt. Het certificaat Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeels-, financieel- en marketingmanagement.

Kennis of werkervaring op basisniveau is voldoende om met de studie Nemas® Middle Management te starten. De opleiding is bestemd voor onder meer professionals die leiding (gaan) geven aan afdelingen of filialen op operationeel en tactisch niveau. Ook voor zelfstandig ondernemers is deze opleiding geschikt. Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met HBO-AD. Heb je het diploma Nemas® Middle Management op zak? Dan kun je de studie voor Nemas® Advanced Management oppakken.
 

Nemas® Advanced Management
Wil jij doorgroeien naar een hogere managementfunctie? Of heb je Nemas® Middle Management op zak en wil je jouw CV verder versterken? Dan is Nemas® Advanced Management een logische stap voor jouw carrière. De focus ligt op de verwerking en toepassing van managementtheorieën, met veel voorbeelden uit de managementpraktijk. Na het behalen van het diploma Nemas® Advanced Management ben je onder andere in staat om een missie en een visie te formuleren. Je kunt de externe en interne omgeving analyseren en hier de bestaande theorieën voor inzetten. Daarnaast kun je management theorieën toepassen met betrekking tot leidinggeven, zoals competentiemanagement.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel adviseren wij jou om eerst het diploma Nemas® Middle Management te halen. De opleiding is bestemd voor professionals die een hogere managementfunctie ambiëren. Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met HBO. Om in bezit te komen van het diploma Nemas® Advanced Management dien je, naast een online examen, ook een scriptie te schrijven.
 

Nemas® HRM Management
Human Resource Management, ook wel personeelsmanagement genoemd, richt zich op mensen en hun werk binnen organisaties. Na het afronden Nemas® HRM kun je de beschikbare HR-instrumenten toetsen en personeelsvraagstukken interpreteren. Omdat het diploma op managementniveau is, ligt de nadruk op strategie, planning en organisatie en personele sturing. Hoe beïnvloedt de omgeving en de interne organisatie bijvoorbeeld het personeelsbeleid en wat is de relatie tussen de HRM strategie en de strategie en cultuur van de organisatie? Wat is het doel van HRM beleid en hoe vertaal je dat naar de personeelsplanning? Ook op het gebied van werving & selectie, personeelsontwikkeling en –begeleiding, beloning en diversiteit kun je op advies- en managementniveau opereren.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel adviseren wij jou om eerst het diploma Nemas® Middle Management te halen. De opleiding is bestemd voor professionals met ambitie binnen het HRM vakgebied. Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met HBO. Om in bezit te komen van het diploma Nemas® HRM Management dien je, naast een online examen, ook een scriptie te schrijven.
 

Opleiding

Niveau

Examenonderdelen

Basiskennis Management

MBO 4

Online examen

 

 

 

Middle Management

HBO-AD

Online examen

 

 

 

Advanced Management

HBO

Online examen + scriptie

 

 

 

HRM Management

HBO

Online examen + scriptie