De cursus NEMAS Advanced Management

Een opleiding volgen via je werkgever

5 argumenten om je werkgever te overtuigen.

Wil jij een opleiding volgen om beter te worden in jouw werk? Vaak is hiervoor binnen de organisatie een speciaal opleidingsbudget gereserveerd. Het is voor zowel jou als voor je werkgever van belang dat jouw kennis up-to-date blijft. Ga dus binnenkort eens samen zitten met je werkgever of leidinggevende om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Wij geven je 5 argumenten om je werkgever te overtuigen.
 

1. Een opleiding biedt toegevoegde waarde voor het bedrijf

Je wordt waardevoller voor het bedrijf, doordat je nieuwe vaardigheden leert. Wat jij tijdens je opleiding leert, kun je delen met je collega's. Bijvoorbeeld door een presentatie of workshop te houden. Zo profiteert iedereen van jouw kennis. Vraag je daarnaast af wat jouw opleiding kan bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Hoe sluit jouw opleiding aan op de visie van de organisatie en jouw afdeling? 
 

2. Het volgen van een opleiding geeft energie en maakt enthousiast

Kennis vergaren werkt motiverend. Je wilt gelijk met al die nieuwe kennis aan de slag. Door nieuwe kennis wordt je motivatie hernieuwd en ben je productiever. Uit diverse onderzoeken blijkt dat medewerkers meer uit zichzelf weten te halen als ze de kans krijgen om te groeien en nieuwe prikkels en inzichten krijgen. 
 

3. Met nieuwe vaardigheden kan je jouw huidige functie beter uitvoeren

Vertel je werkgever wat je leert tijdens de opleiding van jouw keuze. Die nieuwe kennis en vaardigheden kun je rechtstreeks toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Je gaat dus (nog) beter presteren. Daarmee verdient de opleiding zichzelf terug. 
 

4. Opleidingskosten zijn aftrekbaar

De kosten van een opleiding zijn volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever. Mocht jouw werkgever niet bereid zijn jouw studiekosten te betalen, dan kun je (in veel gevallen) jouw studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over aftrekbare studiekosten.
 

5. Projecten kunnen als onderdeel van de studie worden uitgevoerd

Als je werkgever bang is dat je door studie minder tijd aan je gewone werk kunt besteden, kun je uitzoeken of er projecten zijn die je in je opleiding kunt inbrengen als case. Zeker bij een praktijkgerichte opleiding is er ruimte om werkthema’s toe te passen. Zo kun je werk en studie prima combineren. Weet jij al welke opleiding je wil volgen? Start vandaag nog met oriënteren. Bekijk een van de 300 erkende thuisstudies van Laudius.