De opleiding Beïnvloedingspsycholoog (HBO)

Beïnvloedingspsychologie in Sales

Een praktische toepassing van beïnvloedingspsychologie in Sales.

Jij en ik maken meer dan 8000 beslissingen per dag en ons onbewuste beïnvloedt deze voor meer dan 99%. Het opdoen en hebben van kennis over “het onbewuste” is voor mensen in Sales van onschatbare waarde. Welke denkprocessen doorlopen jouw klanten? En nog belangrijker: hoe kun je deze processen zo beïnvloeden dat er bijna gegarandeerd een order uit voortvloeit? Hoe kun je als Sales specialist jouw klanten zo motiveren dat jullie orderportefeuille binnenkort uitpuilt?
 

Beïnvloedingspsychologie toepassen in Sales

In het bedrijfsleven zijn economie en marketing goed vertegenwoordigd. Psychologische kennis daarentegen veel minder. Dit is vreemd, want verkopen gaat over menselijk keuzegedrag. Kennis over het stimuleren, begeleiden en beïnvloeden van keuzegedrag is essentieel. Door middel van deze psychologische kennis en kunde, kun jij als Sales specialist nog meer omzet realiseren en relaties met afnemers verdiepen en verbreden.

Als beïnvloedingspsycholoog ben je expert in het begeleiden en ondersteunen van de consument tijdens keuzegedrag. Dit doe je aan de hand van diverse technieken. Een van deze technieken is nudging. Nudging is de Engelse term voor ‘een duwtje in de gewenste, goede richting geven’. Onderstaande afbeeldingen geven een goed voorbeeld van nudging. Je stimuleert mensen tot bepaald gewenst gedrag met behoud van keuzevrijheid. Je zou haast vergeten dat er een roltrap is die je kunt nemen.

Opleiding Beïnvloedingspsycholoog

Wil jij graag leren op welke verschillende manieren mensen nu écht keuzes maken? Wie de controle heeft over het maken van deze keuzes? Hoe en op welke manieren jij deze keuzes positief kunt beïnvloeden en wat zich er nu werkelijk afspeelt in het onbewuste denken bij mensen? Dan is de opleiding Beïnvloedingspsycholoog van Laudius iets voor jou. Als Beïnvloedingspsycholoog leer je klanten en prospects zo te beïnvloeden en motiveren dat er gegarandeerd het gewenste resultaat uit voortvloeit en gestelde sales doelen worden bereikt.

Gevalideerd als HBO opleiding door PLATO Universiteit Leiden
De gevalideerde HBO-opleiding Beïnvloedingspsycholoog gaat veel dieper en verder dan een standaard verkooptraining. Je leert namelijk hoe jij, als Sales specialist, met jouw product of dienst in het hoofd van je klanten en prospects kunt komen te zitten. Je krijgt uitgebreid inzicht in en controle over de processen die plaats vinden in het onbewuste van ieder mens en leert technieken waarmee je op ethisch zuivere manier kunt manipuleren. Kortom: jij verkoopt niet, je krijgt de klant zover dat hij inkoopt. Dit principe loopt als een rode draad door de opleiding.

4 inspirerende praktijkdagen
Onder leiding van een van Nederlands meest vooraanstaande praktijktrainers op het gebied van beïnvloedingspsychologie, Hein Heijen, ga je de geleerde theorie omzetten in de praktijk. Hein gaat je tijdens zijn wervelende praktijksessies meenemen op een boeiende reis door het onbewuste.

Daarnaast staat Hein als vooraanstaand lid van de prestigieuze Sales Management club (SMC) in direct contact met commerciële leidinggevenden uit uiteenlopende ondernemingen. Van MKB tot multinationals en instellingen. Dit zorgt voor een continue stroom van aansprekende, actuele praktijkvoorbeelden die Hein in zijn praktijksessies verwerkt.

Register Psychologisch Sales Manager
Nadat je het theoretische gedeelte van de opleiding succesvol hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de 4 praktijkdagen word je opgenomen in het Register Psychologisch Sales Manager®. Je mag dan de titel Geregistreerd® Psychologisch Sales Manager (RPSM) voeren. Hiermee toon je aan over saleskennis en –vaardigheden op topniveau te beschikken. Klik hier voor meer informatie over deze erkende opleiding.