Schrijfcursussen

Schrijver worden? Kies voor een schrijfcursus van Laudius

In ieder van ons schuilt een verhalenverteller. Soms zijn het verhalen van dromen en avonturen, en soms zijn het overpeinzingen die 's nachts op een kladblok worden neergeschreven. Maar hoe breng je die gedachten op papier op een manier die anderen raakt, inspireert of informeert? Het antwoord: door het vak van schrijven te leren met de schrijfcursussen van Laudius. Altijd al een magisch kinderverhaal willen neerzetten of een song willen schrijven die harten sneller doet kloppen? Probeer dan onze cursussen Kinderverhalen schrijven en Songwriter. Droom je ervan om je lezers te laten giechelen of huilen met je korte verhalen of romans? Duik dan in onze cursussen Korte verhalen schrijven en Romans schrijven.

Het digitale tijdperk vraagt ook om specifieke schrijfvaardigheden. Of je nu blogposts wilt maken die viral gaan of websitecontent die aantrekkelijk en boeiend is, de cursus Schrijven voor het web is de cursus voor jou. Voor degenen die hun verhalen tot leven willen brengen op het scherm, is er de cursus Scenarioschrijver. Voor de dichters onder ons, de schrijvers die zich uitdrukken in ritme en rijm, biedt de cursus Poëzie schrijven een prachtige gelegenheid om deze kunst te verfijnen. Ben je meer geïnteresseerd in het feitelijk en kritisch verslaan van gebeurtenissen? Dan biedt de opleiding Journalistiek de perfecte introductie.

Heb je schrijftalent en wil je dit verder ontwikkelen? Of wil je leren schrijven? Of mischien een eigen boek schrijven? Hiervoor hoef je niet naar een schrijversvakschool want bij Laudius vind je een aantal interessante schrijfcursussen die je hierbij uitstekend kunnen helpen. Laudius is met een breed aanbod aan interessante schrijfopleidingen de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire schrijversacademie.


Kies uit de volgende schrijfcursussen:


Ongeacht het medium of het genre dat je trekt, het draait allemaal om het aansprekend vastleggen van ideeën, emoties en verhalent. En dat is precies waar de cursus Creatief schrijven over gaat: technieken en vaardigheden om effectief en boeiend te schrijven.

Een schrijftraining bij Laudius biedt veel mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld betere commerciële teksten schrijven of freelance tekstschrijver worden? Dan is onze cursus Copywriter een echte aanrader. Altijd al een biografie of autobiografie willen schrijven? Met een online schrijfcursus van Laudius zet je de eerste stap om je droom waar te maken. Natuurlijk komen ook het schrijven van een essay, artikel of betoog uitgebreid aan bod in onze schrijfcursussen. Bij Laudius begrijpen we dat schrijven zowel kunst als vakmanschap is. Elk van deze cursussen is ontworpen om jou te helpen jouw unieke stem te vinden en te versterken. Dus pak je pen of open je laptop en begin vandaag nog aan je schrijfreis!