creatieve hobby's

10 creatieve hobby’s om te proberen

Na een drukke werkdag is het altijd heerlijk om lekker op de bank neer te ploffen. Maar zeg eens eerlijk: de hele avond voor de buis hangen, gaat op den duur ook vervelen. Daarom zoeken steeds meer mensen een inspirerende hobby waarin ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Ook wanneer je na je pensioen plotseling een zee van vrije tijd hebt, is het fijn om een zinvolle tijdsbesteding te hebben waarin je je ei kwijt kunt. Hier volgen een aantal tips voor creatieve hobby’s voor volwassenen die je thuis prima kunt uitoefenen.
 

Keus te over bij hobby’s voor thuis

Wie op zoek gaat naar een nieuwe, leuke hobby heeft tegenwoordig keus te over. Ga maar eens rondkijken, dan gaat er een wereld voor je open! Maar welke hobby ga je kiezen? Het is maar net wat bij je past. De een droomt ervan om goed gitaar te leren spelen, de ander om een kinderboek te schrijven en weer een ander om prachtige tekeningen te maken. Het is eigenlijk heel simpel: je weet dat iets een echte hobby is, wanneer het je plezier en energie geeft, ongeacht het niveau dat je ermee bereikt. Wie weet word jij wel de nieuwe Carlos Santana of de nieuwe J.K. Rowling! Bij een hobby – hoe fanatiek je die ook beoefent en hoe goed je daarin uiteindelijk misschien wordt – staat het plezier in het doen voorop. En hoe meer plezier, des te meer voldoening je eraan beleeft!
 

Creatieve ideeën voor je hobby

Ben je nog op zoek naar een leuke, inspirerende hobby, maar heb je geen idee wat bij je past? We helpen je graag op weg met een aantal suggesties! Wellicht dat de diverse creatieve hobby’s zoals je die bij Laudius kunt volgen je de nodige inspiratie bieden. Wil je proberen Carlos Santana naar de kroon te steken? Volg dan de cursus Gitaarspelen. Of wat dacht je van je eigen wollen trui breien of ’s winters onder je zelfgemaakte dekentje kruipen? Kies dan voor de cursus Modern breien. Is het je wens om het perfecte plaatje te schieten en de geheimen van digitale fotografie te ontdekken? Met de cursussen Fotografie en Digitale Fotografie en beeldbewerking kom je hiermee een heel eind. Ben je kunstzinnig aangelegd en wil je dit talent ontplooien? Bij de cursussen Aquarelleren en Tekenen voor beginners zit je dan gebeiteld. Voor je het weet maak je de meeste prachtige tekeningen waarvan je zelf versteld zult staan. Heb je een vlotte pen en wil je hiermee graag aan de slag? In dat geval zijn de cursussen Creatief schrijven, Kinderverhalen schrijven en Poëzie schrijven op je lijf geschreven. Verbluf jezelf en je omgeving met de meest fantasierijke verhalen. Wilde je altijd al eens een eigen lied componeren? In de cursus Songwriter leer je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wie weet scoor je een nummer 1-hit, op z’n minst zul je met je muzikale creatie scoren bij je familie en vrienden.
 

Gun jezelf het plezier van een nieuwe hobby

Een nieuwe hobby geeft plezier en energie. Neem de proef op de som met een cursus die bij je past. Bij Laudius kun je dit prima ontdekken, want voor elke cursus kun je je inschrijven met een proefperiode van 14 dagen. Op die manier loop je geen enkel risico. Alvast veel succes en plezier met de keuze van je nieuwe, favoriete hobby!