Onderzoek: Nagelstudio's in Nederland

In Nederland zijn ongeveer 3.000 nagelstudio’s. Laudius bracht bij deze salons de prijzen en beoordelingen van allerlei soorten behandelingen in kaart. De prijslijsten van meer dan 250 nagelstudio’s zijn onder de loep genomen, voor bijvoorbeeld het aanbrengen en verwijderen van kunstnagels. Met behulp van Google Maps is bepaald hoe de nagelstudio’s zijn verspreid over Nederland. Daarnaast is met Google reviews bepaald welke salon de beste is van Nederland.

Lees verder

Dit is de beste nagelsalon in Nederland

De kwaliteit van een nagelsalon is natuurlijk van heel wat factoren afhankelijk. Zo kan onder andere de ervaring en het niveau van de nagelstylistes of de grootte van de nagelstudio van invloed zijn. Ben je op zoek naar de allerbeste nagelsalon van Nederland? Dan moet je in Amsterdam zijn bij Nail Salon MB. Deze salon krijgt een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren en heeft ontzettend veel goede reviews.

De best beoordeelde salons van Nederland vind je verspreid door de randstad. De top 10 is als volgt: 
 

  1. Nail Salon MB in Amsterdam - (4,6 sterren o.b.v. 839 reviews)

  2. BELLA NAILSALON in Amsterdam - (4,6 sterren o.b.v. 507 reviews)

  3. Tutti Colori Nail Bar in Amsterdam - (4,6 sterren o.b.v. 457 reviews)

  4. Blooming Nail Amsterdam - (4,7 sterren o.b.v. 436 reviews)

  5. Art of Beauty by Julia in Nieuwegein - (4,8 sterren o.b.v. 256 reviews)

  6. D-Top Nails nagelstudio in Vlaardingen - (4,7 sterren o.b.v. 269 reviews)

  7. Acrylnagelcursus.nl in Papendrecht - (5,0 sterren o.b.v. 193 reviews)

  8. Amsterdam Nail Art Studio in Amsterdam - (4,6 sterren o.b.v. 260 reviews)

  9. Ezoncs Beauty Salon Rotterdam in Rotterdam - (4,7 sterren o.b.v. 236 reviews)

  10. Kim Nagelstudio Ten Katemarkt in Amsterdam - (4,7 sterren o.b.v. 208 reviews)

Flevoland heeft de beste salons

Nagelsalons in ons land worden over het algemeen positief beoordeeld via Google Maps. Gemiddeld heeft een Nederlandse nagelsalon een score van 4,2 sterren, maar tussen provincies zijn er verschillen te zien.

Gemiddeld krijgen nagelsalons in Flevoland de hoogste beoordeling: 4,4 sterren. Noord-Holland komt op de tweede plaats met 4,3 sterren. Ook in Brabant hebben liefhebbers van verzorgde nagels niets te klagen: nagelsalons in deze provincie kunnen rekenen op 4,3 sterren. 

Friese, Groningse en Zeeuwse klanten hebben echter iets minder geluk: deze provincies scoren onder het gemiddelde met respectievelijk 3,9 en 4 sterren.

 

Limburg heeft veruit de het grootste aanbod

Op zoek naar een nagelstyliste? In Limburg is dat geen probleem. In deze provincie zijn namelijk relatief gezien de meeste nagelsalons te vinden: 2,2 salons per 10.000 inwoners. Landelijk ligt dit aantal op 1,7 nagelsalons per 10.000 inwoners. Woon je buiten Amsterdam? In Noord-Holland moet je vaak nog flink op zoek. Daar zijn relatief gezien namelijk de minste salons per 10.000 inwoners: 1,3 nagelstudio’s.

 

Nieuwe kunstnagels? Dit is hoeveel nagelstudio’s gemiddeld vragen

In Nederland vragen nagelstylisten gemiddeld 41,20 euro voor het aanbrengen van nieuwe kunstnagels. Dit is de gemiddelde prijs voor verschillende soorten nagels, zoals voor acryl- of gelnagels. Ben je ze zat, of wil je een andere variant? Voor het verwijderen van kunstnagels betaal je gemiddeld 18,60 euro.

Nagels groeien gemiddeld 0,1 mm per dag, waardoor na ongeveer 3 tot 4 weken kunstnagels flink uitgegroeid zijn. Dit is dan ook de gemiddelde periode waarna mensen hun kunstnagels laten opvullen. Als je dit netjes iedere maand laat doen, ben je dus al gauw ruim 500 euro per jaar kwijt. 

 

Een eigen nagelstudio beginnen?

Ontdek de kunst van nagelstyling met gel en acryl in onze diepgaande opleiding, waarbij je nu een GRATIS professioneel materialenpakket ter waarde van 300 euro ontvangt. Deze cursus biedt je niet alleen technische vaardigheden, maar bereidt je ook stapsgewijs voor op het opzetten van je eigen succesvolle nagelstudio. Dit is jouw kans om je passie voor schoonheid en klantgerichtheid naar eigen inzicht vorm te geven. Jouw droomcarrière als nagelstyliste begint hier!

 

Onderzoeksmethode

Laudius heeft in dit onderzoek van meer dan 250 nagelsalons de prijslijsten voor het aanbrengen en verwijderen van nagels onderzocht. Hiervoor werden zowel de websites van nagelsalons gebruikt als overkoepelende beautybehandelingen websites zoals Treatwell.

De beste nagelsalons van Nederland zijn bepaald op basis van reviews in Google Maps. Deze data werd in week 40 van 2023 verzameld. Op het moment van publicatie kunnen de huidige beoordelingen daarom afwijken van de beoordelingen die zijn meegenomen in het onderzoek. 

Bij het rangschikken van de nagelsalons is niet alleen gekeken naar de gemiddelde sterrenbeoordeling, maar ook naar het aantal beoordelingen. Op die manier wordt er een eerlijker beeld geschetst van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een nagelsalon. 

Door deze twee factoren te combineren ontstaat een score, waarop de ranking is gebaseerd. Wanneer de rankingscore van twee nagelsalons gelijk was, werd voor de rangschikking eerst gekeken naar het aantal sterren en daarna naar het aantal beoordelingen. 

De nagelsalondichtheid is berekend door het aantal vestigingen per 10.000 inwoners per provincie en gemeente te bepalen.