STAP-budget aanvragen

STAP budget aanvragen

STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Je kunt deze subsidie gebruiken voor scholing en ontwikkeling zodat je meer kansen, uitdaging of plezier uit je werk kunt halen. De overheid stelt per jaar een bepaald budget beschikbaar voor deze scholing. Dit jaar is er 160 miljoen euro beschikbaar gesteld. Om ervoor te zorgen dat dit bedrag niet direct op is, is het subsidiebudget verdeeld in verschillende aanvraagtijdvakken.

Er zijn inmiddels 4 aanvraagtijdvakken verstreken en het is gebleken dat het budget per tijdvak binnen enkele uren al op is. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het aanvragen van het STAP-budget hebben wij hieronder een uitgebreide handleiding geschreven. Door deze handleiding zorgvuldig te volgen zal de kans op een goedkeuring van jouw STAP-budget aanvraag toenemen. Succes met de aanvraag!

Hoe vraag ik het stap-budget aan?

STAP 1:

Jouw STAP-aanvraag doe je vanuit het STAP-voorportaal van het UWV. Ga naar www.stapuwv.nl en klik onderaan de pagina op de blauwe button met “Aanvragen STAP- budget”.

STAP 2:

Je komt nu op de pagina waar je kunt inloggen met je DigiD. Klik hier op de blauwe button met “Log in met DigiD”.
 

STAP 3:

Vervolgens kun je kiezen op welke manier je met DigiD wil inloggen. Dit kan met de DigiD app op je smartphone, maar ook met behulp van je gebruikersnaam en wachtwoord.

Maak je gebruik van de DigiD app op je smartphone, maar doe je jouw aanvraag via een ander apparaat zoals een laptop, tablet of PC? Ga dan naar STAP 4.

In alle andere gevallen kun je doorgaan naar STAP 5.

Let op! Als je inlogt met DigiD: laat alles draaien en klik zeker niet weg! Bij grote drukte kan het inloggen even duren.
 

STAP 4:

Als je gebruik maakt van de DigiD app op je smartphone maar je aanvraag indient via een ander apparaat zoals een laptop, tablet of PC dan dien je gebruik te maken van een koppelcode.

Open de DigiD App op je smartphone en klik vervolgens op “Koppelcode nodig?”.

Vul vervolgens de koppelcode die verschijnt in op het scherm van het andere apparaat en klik op “volgende”. Scan vervolgens de QR-code die op het scherm verschijnt. Vervolg daarna de instructies op je smartphone. Dit zorgt ervoor dat het beginscherm van het portaal geopend wordt.

STAP 5:

Als je hebt ingelogd met DigiD dan kom je op onderstaande pagina terecht. Voer een geldig E-mail adres en telefoonnummer in en klik op “sla op”.

STAP 6:

Vervolgens verschijnen de DigiD gegevens. Controleer of deze kloppen en klik vervolgens op “Volgende”.
 

STAP 7:

Upload het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleiding die je wil gaan volgen en voer het Studentnummer in (Studentnummer staat bovenaan op het STAP-aanmeldingsbewijs).

BELANGRIJK: neem het studentnummer, inclusief de toevoeging NL, COMPLEET en 1 op 1 over zoals dit op het STAP-aanmeldingsbewijs staat vermeld.

Klik vervolgens op “Zoeken” onder het kopje: “Selecteer uw scholing. Je gaat dan naar een andere pagina.

STAP 8:

Om het aanvraagproces eenvouder te maken hebben we de inschrijving die je bij Laudius hebt gedaan al doorgegeven aan het UWV. De opleiding die je hebt gekozen is hier in dit scherm al weergegeven. Controleer of de juiste opleiding wordt getoond en klik vervolgens op “Kies activiteit”. De geselecteerde regel met de gekozen opleiding wordt nu blauw. Klik daarna op de blauwe button met “volgende” en ga verder met STAP 9.

Staat de juiste opleiding er niet bij? Klik dan op “ik wil geen van deze vooraanmeldingen gebruiken, ik wil zoeken”. Hier kun je de juiste opleiding zoeken en vervolgens alle info invullen.

STAP 9:

De door jou gekozen opleiding, maar ook de startdatum, einddatum, locatie (Online) en het subsidiebedrag zijn automatisch ingevuld. Controleer of de gegevens die hier getoond worden overeenkomen met de gegevens op jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Klopt alles?

Klik dan onderaan de pagina op de blauwe button met “Volgende”. Ga nu verder naar STAP 10.

STAP 10:

Beantwoord een aantal vragen over je persoonlijke situatie.

Bij de vraag ”is de gekozen opleiding meerjarig?” selecteer je “NEE”.

Nadat je de vragen hebt ingevuld kom je bij de laatste stap!

STAP 11:

Vervolgens krijg je een overzicht van alles wat je hebt ingevuld. Controleer dit goed!

Zet vervolgens vinkjes bij “Algemene voorwaarden” en “naar waarheid” ingevuld en klik op “versturen”.

Het UWV gaat jouw aanvraag zo snel mogelijk beoordelen. Je ontvangt binnen 4 weken een bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Voor meer informatie over het STAP-budget:

STAP-budget opleidingen

FAQ STAP-budget

STAP-budget voor ZZP'ers